Nasze smaki

Czarna perła
  • ciemny biszkopt wg domowej receptury
  • belgijska, gorzka czekolada w postaci musu
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących)
  • kawałki malin zanurzone w galaretce
  • wykończona płynną czekoladą
Śmietanowy pełen owoców
  • jasny biszkopt wg domowej receptury
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących) wzbogacona dużą ilością owoców (mix)
  • wykończony śmietaną
Kawa po irlandzku
  • ciemny biszkopt wg domowej receptury skropiony kawą
  • wyrazista pasta powstała z połączenia śmietany, pasty lodowej i aromatycznej czarnej kawy, wzbogacona alkoholową nutą
  • delikatny krem kawowy z dodatkiem chrupiących prażynek
Jagodowy czar
  • intensywnie czekoladowy biszkopt
  • naturalna śmietana zwierzęca z rozdrobnionymi jagodami w formie delikatnej pianki
  • jagody z polskich upraw
  • wykończona żelem jagodowym i chrupiącymi kuleczkami
Brzdącowy
  • jasny biszkopt wg domowej receptury
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących) z dodatkiem wysokogatunkowego kakao
Royal czekoladowy
  • jasny biszkopt wg domowej receptury
  • chrupiąca prażynkowa warstwa z dodatkiem białej czekolady
  • puszysty mus czekoladowy na bazie naturalnej śmietany (zwierzęcej)
  • ciemny biszkopt
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca) z waniliową nutą
  • wykończona płynną czekoladą
Gruszkowy
  • ciemny biszkopt wg domowej receptury
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących) z kawałkami owoców gruszki
  • cienka warstwa galaretki
  • wykończona cienkimi paskami czekolady deserowej
Śmietanowo - owocowy na grylażu
  • jasny biszkopt wg domowej receptury
  • chrupiąca grylażowa masa z dodatkiem białej czekolady
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących) z dodatkiem białej czekolady oraz owoców (mix, w zależności od sezonu/dostępności)
Naked z owocami
  • jasny biszkopt wg domowej receptury
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących) z dodatkiem oryginalnego włoskiego serka mascarpone, białej czekolady oraz owoców (mix)
  • bez warstwy wierzchniej, udekorowany bardzo dużą ilością świeżych owoców
Oreo
  • intensywnie czekoladowe ciasto
  • wysokogatunkowa czekolada w formie pasty z kawałkami chrupiących ciasteczek
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących)
  • wykończony płynną czekoladą i chrupiącymi kuleczkami
Dakłas
  • krucha beza
  • delikatny, aksamitny krem na bazie oryginalnego włoskiego serka mascarpone, pasty orzechowej, z daktylami oraz figami i rodzynkami nasączonymi w spirytusie
Kawowo - bezowy
  • ciemny biszkopt wg domowej receptury
  • delikatny krem kawowy z kawałkami chrupiącej bezy
  • konfitura porzeczkowo - wiśniowa (wyrób własny)
  • wykończony kremem kawowym i posypką z kawy
Malinowy
  • jasny biszkopt wg domowej receptury
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących)
  • owoce całych malin zanurzone w galaretce
Truskawkowy
  • jasny biszkopt wg domowej receptury
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących) zmieszana ze zblendowanymi truskawkami
  • owoce całych truskawek zanurzone w galaretce
Czekoladowy
  • ciemny biszkopt wg domowej receptury
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących) z dodatkiem wysokogatunkowej czekolady
  • wykończony śmietaną czekoladową
Mango - marakuja z mascarpone
  • jasny biszkopt wg domowej receptury
  • kawałki owoców mango i marakui w formie żelki
  • naturalna bita śmietana (bez środków konserwujących) z dodatkiem oryginalnego serka Mascarpone
  • wykończona żelem o smaku marakui i chrupiącymi czekoladowymi kuleczkami
Borówkowa perła
  • ciemny biszkopt wg domowej receptury
  • belgijska, gorzka czekolada w postaci musu
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących) z dodatkiem czekolady deserowej
  • borówki zanurzone w galaretce
  • wykończona płynną czekoladą, udekorowana owocami borówek
Sernik Koko-Czoko
  • ciemny, domowy biszkopt
  • chrupiąca prażynka kokosowo - czekoladowa
  • wyrazista masa sernikowa z twarogu, naturalnej śmietany (zwierzęcej) oraz kremu czekoladowego
  • bita śmietana posypana kakao
Szarlotka królewska
  • jasny biszkopt wg domowej receptury
  • chrupiąca prażynkowa warstwa z dodatkiem białej czekolady
  • kawałki jabłek z polskich sadów
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących)
  • wykończona cynamonem
Orzechowa na śmietanie
  • biszkopt wzbogacony kawałkami orzechów włoskich - wyrazista masa orzechowa z połączenia naturalnej śmietany zwierzęcej, pasty orzechowej oraz orzechów arachidowych
  • wykończona różnego rodzaju orzechami zatopionymi w maślanym toffi karmelowym
Solony Karmel
  • ciasto biszkoptowe toffi
  • karmelowa śmietana wzbogacona solą himalajską
  • mus z malin (wyrób własny)
  • świeże owoce, dekoracje cukiernicze
Parys
  • czekoladowy biszkopt
  • belgijska, gorzka czekolada w postaci musu, wzbogacona wiśniami
  • wykończony płynną czekoladą deserową
Owoce lasu na mchu
  • domowy biszkopt z dodatkiem szpinaku
  • puszysta masa na bazie włoskiego serka mascarpone z dodatkiem naturalnej śmietany
  • owoce leśne (maliny, jeżyny, borówki) zatopione w galaretce
  • dekoracja ze świeżych owoców
copyright by Piekarnia Cukiernia Nowaczyk
Ta strona używa pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.